Стабільний інтернет під час блекаутів – у Мінцифри оприлюднили покрокову інструкцію

Джерело: пресслужба Мінцифри

У Міністерстві цифрової трансформації оприлюднили покрокову інструкцію, як забезпечити стабільний інтернет під час можливих блекаутів у зимовий період.

Готуємося до зими та можливих відключень світла: разом з операторами та провайдерами працюємо, щоб зробити знеструмлення максимально непомітними для українців. Поки ми забезпечуємо провайдерів системами резервного живлення та розробляємо план дій під час блекаутів, підготували для вас інструкцію на випадок екстремальних ситуацій, – мовиться у повідомленні.

У відомстві закликали переглянути опубліковану інструкцію та переслати усім знайомим, аби не дати ворогу зіпсувати заплановані справи.

Нагадаємо, Мінцифри за підтримки швейцарсько-української програми EGAP вперше визначатиме рівень цифрових послуг і розвитку діджитал-інфраструктури у територіальних громадах України.

Індекс цифрової трансформації громад України дозволить виокремити пріоритетні напрями цифрового розвитку й системного впровадження інструментів е-урядування, е-комерції тощо.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.