«У США стане сил на підтримку України та Ізраїлю» – Байден

Джерело: Джо Байден в інтерв’ю CBS News

Президент США Джо Байден запевнив, що Вашингтон може одночасно надавати військову підтримку Україні та Ізраїлю у протистоянні Росії та ХАМАС.

Ми Сполучені Штати Америки, наймогутніша нація в історії — не у світі, у світовій історії. В історії світу. Ми можемо подбати і про те, і про інше, зберігаючи спільну міжнародну оборону, — наголосив Байден.

За його словами, допомагаючи Україні, Сполучені Штати намагаються запобігти переростанню конфлікту у глобальну війну в Європі та окупації Росією цілої країни. Тоді як на Близькому Сході мета Вашингтона полягає в “нормалізації відносин”.

Коли я обирався, я зазначив: “Світ переживає переломний момент. Світ змінюється”… Уявіть, якби ми змогли досягти успіху у створенні Близького Сходу, де ми маємо нормалізацію відносин. Я думаю, що ми зможемо це зробити. Уявіть собі, що станеться, якщо ми фактично об’єднаємо всю Європу, а Путіна нарешті придушать, щоб він не міг створювати проблеми, які він створював. У нас є величезні можливості, величезні можливості зробити світ кращим, — заявив глава США.

Зауважимо, 15 жовтня радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що адміністрація Джо Байдена сподівається просунути через Конгрес новий пакет озброєнь для Ізраїлю та України, вартість якого значно перевищуватиме 2 мільярди доларів.

  • США вже вдруге відправили до Східного Середземномор’я поблизу берегів Ізраїлю авіаносну ударну групу USS Dwight D. Eisenhower. Метою є “стримування ворожих дій проти Ізраїлю або будь-яких зусиль, спрямованих на розширення цієї війни після нападу ХАМАСу”.
  • 12 жовтня призначена Конгресом двопартійна комісія зі стратегічної політики заявила, що Сполучені Штати повинні підготуватися до можливих одночасних воєн з Росією та Китаєм, розширивши свої звичайні Збройні сили, зміцнивши альянси та пришвидшивши програму модернізації ядерного озброєння.
  • У західних країнах заморожені значні суми коштів Кремля, і адміністрація Байдена все більше зацікавлена у використанні їх для підтримки України.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.