Онкологи з України пройдуть стажування у провідних лікарнях США

Джерело: Міністерство охорони здоров’я

Медики-онкологи з України відправляться на стажування до провідних американських центрах із клінічних інновацій та лікування онкологічних захворювань. Лікарні знаходяться в Нешвілі (штат Теннессі) та у Філадельфії (штат Пенсільванія).

За даними МОЗ, лікарі будуть вивчати мультидисциплінарні підходи до впровадження сучасних протоколів лікування раку на конкретних прикладах кращих клінік США. Група медиків вирушить з 15 до 28 жовтня до Онкологічної лікарні Теннессі (Tennessee Oncology) та Шпиталю святого Томи (Ascension Saint Thomas Hospital).

Спеціалісти обміняються досвідом з колегами зі США, ознайомляться з новітніми підходами щодо діагностування та лікування онкологічних захворювань.

“Підвищення кваліфікації лікарів-онкологів наразі для України є критично важливим, адже в результаті повномасштабної війни, розв’язаної Росією, кількість людей, хворих на рак, збільшилася. Багато з них на початку війни мали проблеми з отриманням ліків і зі своєчасним наданням допомоги”, — підкреслили у МОЗ.

На листопад заплановано поїздки лікарів до інших великих онкологічних центрів у штаті Теннессі – Сара Кеннон (Sarah Cannon Cancer Center), Вандербільт-Інграм (Vanderbilt-Ingram Cancer Center) та Онкологічного центру Фокса Чейза (Fox Chase Cancer Center) у штаті Пенсільванія.

Навчання організовано за ініціативи Міністерства охорони здоров’я та Фонду миру та розвитку.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.