За тиждень в Україні зареєстровано понад 146 тисяч випадків захворювань на ГРВІ та COVID-19

Джерело: МОЗ України

За останній тиждень в Україні зареєстровано 146 807 випадків захворювань на ГРВІ, грип та COVID-19, із них 85 207 – діти віком до 17 років.

Тим часом з початку жовтня в Україні захворіло 409 170 українців на ГРВІ – це застуди, грип та COVID-19.

Найбільше хворих — у Тернопільській, Житомирській, Івано-Франківській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Черкаській та Чернівецькій областях. Найменше випадків захворювання зареєстровано у Запорізькій, Херсонській та Донецькій областях.

Протягом минулого тижня 3 866 осіб по Україні потрапили до лікарень із захворюваннями на застуду, грип та COVID-19. Серед пацієнтів, які потребували госпіталізації, 49% – діти віком до 17 років.

Загалом зареєстровано 7 655 випадків COVID-19, 22 із них – летальні (серед людей, старших за 30 років). Летальних випадків внаслідок грипу – не зареєстровано.

Грип штаму “А “виявили в Івано-Франківській області. В 4 областях та Києві (Кіровоградській, Львівській, Чернівецькій, Харківській областях) циркулює грип типу “В”, який легше переноситься.

У МОЗ пояснили, що інфекцію дихальних шляхів можуть викликати понад 200 вірусів, але саме вірус грипу часто призводить до серйозних ускладнень.

Збудник грипу – досить мінливий, здатний до значних мутацій. Тому вакцинуватися проти грипу медики рекомендують щосезону. Вакцина проти грипу доступна в аптеках.

За даними МОЗ, з початку жовтня майже 23 тисячі українців вже зробили щеплення.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.