Уночі силами ППО знищено 5 ворожих БпЛА

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Уночі 27 жовтня російські окупанти атакували Україні ударними безпілотниками та однією балістичною ракетою.

За даними, загалом війська РФ випустили по Україні 6 ударних БпЛА типу “Shahed” та балістичною ракетою “Іскандер-М”.

Запуск дронів здійснювався з району Приморсько-Ахтарськ на південь України, тоді як ракета була запущена з Воронезької області на Харківщину.

У результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено п’ять “Shahed-136/131” в межах Херсонської та Миколаївської областей.

  • В українській розвідці повідомили про ракетний запас Росії, який вона, ймовірно, використовуватиме для атак на критичні об’єкти інфраструктури в Україні цієї зими.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс в п’ятницю, 18 жовтня, заявив, що країнам НАТО потрібно обговорити умови отримання Україною запрошення до членства та приєднання до Альянсу у відповідь на “план перемоги” Зеленського.

Українського правозахисника, журналіста, громадського діяча та військовослужбовця Максима Буткевича звільнили з російського полону. Про це центру ZMINA повідомив його батько.

Член Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони Геннадій Кривошея повідомив, що в м’ясі, яке постачають українським військовослужбовцям, виявили голки. 

Сьогодні, 18 жовтня, Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю українським журналістам, в якому розповів про “план перемоги”, мобілізацію, ядерну зброю та результати переговорів з союзниками.

Воїни ЗСУ та спецпризначенці ГУР звільнили та зачистили від російських окупантів населений пункт Кругляківка Куп’янського району Харківської області.