Ізраїль вступає в бій з бойовиками ХАМАС в тунелях Гази – Reuters

Джерело: Reuters

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила у вівторок, 31 жовтня, що їх війська атакували бойовиків ХАМАС у великій мережі тунелів під Газою.

Зазначають, що тунелі є ключовою метою для Ізраїлю, оскільки він розширює наземні операції в Газі, щоб знищити ХАМАС після їх збройного нападу.

“Протягом минулої доби об’єднані бойові сили ЦАХАЛу завдали ударів приблизно по 300 цілям, у тому числі по пусковим пунктам протитанкових ракет і ракет під шахтами, а також по військових об’єктах у підземних тунелях, що належать терористичній організації ХАМАС”, – йдеться в повідомленні ЦАХАЛ.

Бойовики відповіли протитанковими ракетами та кулеметним вогнем.

“Солдати знищили терористів і скерували повітряні сили на завдання ударів по цілях і терористичній інфраструктурі в режимі реального часу”, – заявили в ЦАХАЛ.

За словами очевидців, у понеділок ізраїльські війська атакували головну дорогу Гази з півночі на південь і атакували місто Газа з двох напрямків. Ізраїль заявив, що його війська звільнили солдата з полону ХАМАС.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Через необережність косметологині загинула жінка, що прийшла до неї на процедуру. Причиною стало гостре отруєння анестетиком.

Колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна може стати членом альянсу, навіть попри триваючу повномасштабну війну.