У Харківській області примусово евакуюють 275 дітей

Джерело: Мінреінтеграції

У Харківській області у п’яти громадах Куп’янського району проведуть примусову евакуацію дітей. Загалом планується вивезти 275 дітей та їх родини із 66 населених пунктів.

Евакуацію запровадили через небезпечні умови. Рішення підтримали члени Коордштабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Вивезення дітей відбудеться протягом 45 діб. Це стосується 275 дітей та їх родин з Кіндрашівської, Куп’янської, Курилівської, Петропавлівської, Дворічанської та Вільхуватської територіальних громад Куп’янського району.

Охочі евакуюватися можуть звернутися на “гарячі” лінії Мінреінтеграції та Харківської ОВА:

  • Гаряча лінія Харківської ОВА (цілодобово) – 0 800 339 291;
  • Гаряча лінія Мінреінтеграції: 15-48, WhatsApp/Telegram/Viber – (096) 078-84-33.

Евакуація буде безоплатною.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.