РФ поширює фейки про нібито мобілізацію на Закарпатті силами «Кракена»: у ЦПД спростували

Джерело: Центр протидії дезінформації 

Російські пропагандистські телеграм-канали поширюють неправдиву інформацію про те, що нібито бійців спецпідрозділу “Кракен” відправлять у Закарпатську область для посилення там мобілізації – у ЦПД спростували російські фейки.

Російські пропагандисти у своїх фейкових повідомленнях також зазначають, що особливу увагу бійці спецпідрозділу “Кракен” надаватимуть угорцям.

Як доказ росіяни прикріплюють скріншоти нібито листування двох бійців “Кракена”.

Верифікувавши інформацію в Головного управління розвідки Міноборони України, у Центрі протидії дезінформації повідомили, що поширювана новина – це фейк російської пропаганди, мета якого – дискредитувати спецпідрозділ “Кракен” і розпалити національну ворожнечу.

За даними ЦПД, наразі бійці спецпідрозділу “Кракен” знаходяться у зоні бойових дій, де виконують поставлені вищим військово-політичним керівництвом країни завдання, які сприяють звільненню українських територій від російської навали.

Довідково. Спецпідрозділ “Кракен” — окремий розвідувально-диверсійний підрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Спецпідрозділ сформовано ветеранами бригади “Азов”, офіцерами ГУР МОУ, ультрас та добровольцями у березні 2022 року у Харкові, та має чисельність полку.

Підрозділ названий на честь Кракена – міфічного гігантського чудовиська, що несе смерть ворогам.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.