Зеленський провів «особливе» засідання Ставки: проаналізували роботу Patriot та NASAMS

Джерело: Володимир Зеленський/Facebook

28 листопада президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Глава Української держави охарактеризував засідання як “особливе, тривале, детальне”.

Були детальні доповіді на всіх рівнях: Генштаб, Міністерство оборони, премʼєр-міністр, обласна влада, командувачі ОСУВ. Усі фінанси є. Усі рішення є. Має бути повна відповідна робота в громадах. Усе абсолютно деталізовано – мін та бетону нашій державі точно вистачить. Потрібно більше швидкості та ефективності, і кожен, хто за це відповідає, має чіткі завдання, — наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що відбувся важливий аналіз нещодавніх ракетних атак та масованих ударів БпЛА проти України. Також обговорили тактику захисту від української ППО. Зауважили на необхідності розвитку і посилення мобільних вогневих груп, а також усі максимально ефективних систем. Окремо проаналізували дуже ефективну роботу Patriot та NASAMS – Зеленський висловив вдячність партнерам, які допомагають саме з цими системами.

І додав, що Командувач Повітряних сил та інші відповідні командувачі, Міністерство оборони мають необхідні доручення.

Окрім цього, під час засідання заслухали доповіді командувачів за усіма фронтовими напрямками. Особливо акцентували на Донецькі напрямки: Авдіївка, Марʼїнка, район Бахмута, де зокрема за цю добу відбулися найбільш інтенсивні бойові зіткнення.

Дякую всім нашим воїнам за силу і стійкість. Купʼянський напрямок – хочу особливо відзначити утримання наших позицій, — наголосив Зеленський.

Довідка. Ставка Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України – це надзвичайний орган найвищого військового керівництва України, який у період реальної війни-агресії здійснює стратегічне управління Збройними силами України та іншими військовими формуваннями держави. Робочим органом є Генеральний штаб Збройних сил України.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про утворення Ставки Верховного Головнокомандувача 25 лютого 2022 року.

Німеччина схвалила значні обсяги продажу зброї для Туреччини, що знаменує зміну в тенденціях відносин між двома країнами після кількох років “холодної” співпраці.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс здійснив неанонсований візит до України, відвідавши Харків у неділю, 6 жовтня. Місто, яке регулярно зазнає обстрілів з боку Росії, стало ключовою частиною його поїздки.

У понеділок, 7 жовтня, в Україні не очікуються стабілізаційні відключення світла. Проте українців закликають обмежити використання потужних електроприладів.

Сьогодні, 6 жовтня, російські військові завдали удару по Костянтинівці на Донеччині, скинувши три керовані авіабомби. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще двоє зазнали поранення.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.