Зеленський звернеться до сенаторів США перед голосуванням щодо допомоги Україні

Джерело: The Hill

5 грудня президент України Володимир Зеленський виступить зі зверненням до сенаторів США. Звернення відбудеться напередодні голосування Сенату щодо екстреного пакета зовнішньої допомоги на суму 106 мільярдів доларів, який включає понад 61 мільярд доларів для України.

Як повідомив лідер більшості у Сенаті США Чак Шумер, звернення Зеленського пройде під час таємного брифінгу за допомогою відеозв’язку.

Президент України проінформує сенаторів про ситуацію на фронті та необхідність продовження військової підтримки США.

“Адміністрація запросила президента Зеленського виступити перед сенаторами у межах нашого таємного брифінгу, щоб ми могли безпосередньо від нього почути, що саме поставлено на карті у цьому голосуванні. Я прошу, щоб усі сенатори – усі сенатори – були присутні на цьому важливому брифінгу”, – наголосив Шумер.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.