Німеччина відправить тисячі своїх військових до російського кордону

Джерело: SkyNews

Німецька бригада з приблизно 4800 армійців, дислокована вздовж литовсько-російського кордону, буде боєздатна у 2027 році, заявили міністри оборон.

Угода між Німеччиною та Литвою ознаменує першу постійну дислокацію німецьких військ з часів Другої світової війни.

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус порівняв “історичну” угоду із розміщенням союзних військ у Західній Німеччині, які направили для захисту Західної Європи у разі нападу СРСР під час холодної війни.

Східний фланг тепер перемістився на схід, і це обов’язок Німеччини захищати його, – наголосив Пісторіус.

Більшість військових прибудуть у 2025 та 2026 роках, де їм та їхнім родинам запропонують “привабливі умови”, зокрема німецькі школи, житло та авіасполучення.

Швидкість проєкту чітко показує, що Німеччина розуміє нову реальність безпеки, – додав міністр оборони.

Німеччина вже очолює багатонаціональну бойову групу НАТО в Литві чисельністю близько 1000 військовослужбовців, яку інтегрують до бригади.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року НАТО пообіцяла посилити свою присутність на східному кордоні Альянсу.

Раніше американський аналітичний центр попередив, що Володимир Путін готує Росію до “потенційної великомасштабної війни із застосуванням озброєнь проти НАТО”.

Зауважимо, слова Володимира Путіна про те, що Росія не зацікавлена у вторгненні в НАТО, нагадують заяви Кремля наприкінці 2021 і на початку 2022 року про те, що РФ не планує нападати на Україну, поінформували в Інституті вивчення війни.

Аналітики проаналізували інтерв’ю Путіна російському держканалу “Россия 1” 17 грудня, де він погрожував Фінляндії і при цьому стверджував, що РФ не має наміру воювати з НАТО.

Стало відомо, що у 2024 році НАТО планує залучили на військові навчання понад 40 тисяч військовослужбовців. Спільні тренування стануть найбільшими з часів Холодної війни.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.