Затримано колаборанта, який змушував голосувати за «приєднання» Херсона до РФ

Джерело: Служба безпеки України

СБУ затримала ще одного колаборанта, який під час окупації Херсона брав активну участь в незаконному референдумі та агітував місцевих голосувати за “приєднання” міста до РФ.

Колаборант є місцевим мешканцем, який після захоплення обласного центру співпрацював з окупантами. Він вступив до складу окупаційного “виборчого” комітету Корабельного району Херсона й брав участь в організації псевдореферендуму.

Фігурант разом з озброєними окупантами обходив двори місцевих жителів, змушуючи їх “проголосувати за приєднання” регіону до складу РФ та підписувати “необхідні” відмітки на незаконних бюлетенях.

Після визволення обласного центру колаборант залишився на правобережжі регіону й намагався уникнути покарання, але працівники СБУ виявили його місцеперебування і затримали. 

На підставі зібраних доказів йому пред’явлено обвинувачення за статтею 28, частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою організованою групою).

Зловмисник зараз перебуває під вартою, а йому загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.