ЗСУ намагаються послабити російську ППО в Криму – ISW

Джерело: Інститут вивчення війни

ЗСУ проводять кампанію з ураження російських військових об’єктах у тимчасово окупованому Криму, у межах якої успішно завдали ударів по кількох цілям у різних районах півострову.

За даними російських джерел, в ніч на 6 січня українські сили вдарили чотирма крилатими ракетами Storm Shadow по адміністративній будівлі на російському аеродромі Саки біля селища Новофедорівка у Криму.

Разом з тим в Міноборони Росії повідомили, що в ніч на 6 січня російські підрозділи знищили п’ять українських безпілотників і чотири ракети над Чорним морем і Кримом. А 6 січня – шість українських ракет Нептун над північно-західною частиною Чорного моря.

Водночас, як зазначали українські офіційні особи, українські війська завдали ударів по радіолокаційній системі протиповітряної оборони та центру зв’язку в Євпаторії, відповідальному за координацію операцій російської ППО в окупованому Криму, складах боєприпасів поблизу Первомайського (82 км на північ від Сімферополя) та російському командному пункту під Севастополем, починаючи з 4 січня.

“Українські та російські повідомлення свідчать про те, що українські ракети та безпілотники проникають крізь російську систему протиповітряної оборони в окупованому Криму та успішно уразили деякі намічені цілі”, – резюмували аналітики.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.