Україна і Туреччина обговорили перспективи співробітництва у сфері оборони

Джерело: Міноборони

Заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков зустрівся із заступником міністра національної оборони Туреччини Джелялем Тюфекчі та головою Агенції оборонної промисловості Халюком Гьоргюном.

Окрім цього, відбулася зустріч із представниками провідних компаній оборонно-промислового комплексу Туреччини.

“Обговорили перспективи двостороннього співробітництва між країнами. Координуємо роботу з послом України в Туреччині Василем Боднарем”, – розповів Дмитро Кліменков.

Зазначимо, що Туреччина постачає в Україну великокаліберні кулемети та наразі вже спорядила понад 600 одиниць.

Вже відомо, що Анкара озброювала Київ від початку повномасштабної війни, зокрема безпілотниками, ракетами з лазерним наведенням, захисним спорядженням і бронетехнікою.

Однак, нещодавно країна почала постачати моделі великокаліберних кулеметів Canik M2, які можуть використовуватись як у наземних військах, так і в поєднанні з бронетехнікою.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.