У НАТО пообіцяли значну військову допомогу Україні

Джерело: Reuters

10 січня на засіданні Ради Україна-НАТО, союзники чітко дали зрозуміти, що продовжуватимуть надавати країні значну військову, економічну та гуманітарну допомогу на тлі повномасштабного вторгнення Росії, що триває майже два роки.

Країни-члени окреслили плани з надання Україні “мільярдів євро додаткових можливостей” у 2024 році.

НАТО рішуче засуджує російські ракетні та безпілотні атаки на українських цивільних жителів, зокрема зі зброєю з Північної Кореї та Ірану, – заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг. – Поки Москва посилює свої удари по українських містах і населенню, союзники по НАТО зміцнюють протиповітряну оборону України.

Україну на онлайн-зустрічі представляли командувач ВПС Києва генерал-лейтенант Микола Олещук та заступник міністра внутрішніх справ Олексій Сергієв.

Росія посилила атаки в новорічний період і завдала ударів по двох найбільших містах України, Києві та Харкові, на початку цього місяця під час нової хвилі важких авіаударів.

Засідання Ради Україна-НАТО відбулося на прохання української сторони.

Додамо, що у НАТО заявили про засудження останніх масованих ракетних ударів по Україні з боку РФ. Альянс запевнив у продовженні підтримки українських сил у боротьбі проти росіян.

8 січня у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський зазначив, що провів нараду відносно подальшої міжнародної роботи та висловив сподівання на посилення української ППО.  9 січня Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, учасники якого проаналізували останні масовані атаки РФ та ефективність Повітряних сил.

Ввечері 9 січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив сподівання, що засідання 10 січня супроводжуватиметься швидкими зобов’язаннями посилити протиповітряну оборону країни, аби відбити хвилі масованих ракетних атак РФ.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…