OpenAI дозволила використовувати ШІ для деяких військових цілей – ЗМІ

Джерело:  Intercept

Компанія OpenAI внесла зміни у свою політику використання технології військовими цілями, усунувши без оголошення заборону на цей вид застосування. Дані про це містяться на сайті в оновленнях “Політики використання” OpenAI.

До 10 січня сторінка “Політика використання” OpenAI містила заборону на “діяльність, яка має високий ризик фізичної шкоди”, включаючи “розробку зброї” та “військову діяльність”. Однак оновлена політика зберігає заборону на використання послуг OpenAI для завдання шкоди собі чи іншим, але загальна заборона на використання технологій у військових цілях більше не вказана.

Представник OpenAI Ніко Фелікс в коментарі Intercept вказав, що ці зміни були спрямовані на поліпшення чіткості та читабельності документа, а також включають інші значущі зміни в формулюванні. Він також підкреслив, що компанія працює над створенням універсальних принципів, легких у запам’ятовуванні та застосуванні, оскільки їхні інструменти використовуються у всьому світі звичайними користувачами.

Водночас представник відмовився уточнювати, чи охоплює розпливчаста заборона будь-яке використання у військових цілях.

“Будь-яке використання наших технологій, у тому числі військовими, для розробки або використання зброї, завдання шкоди іншим людям чи знищення власності або участь у несанкціонованих діях, які порушують безпеку будь-якої служби чи системи, заборонено”, — наголосив він.

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.

За даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS), КНДР вирішила відправити на допомогу РФ у війні проти України 12 000 своїх військових.

За даними ООН, 1,1 мільярда людей у світі живуть в умовах крайньої бідності. З них 455 мільйонів проживають у країнах, охоплених конфліктами або нестабільністю.

За даними фонду Internet Watch Foundation (IWF), зображення з сексуальним насиллям щодо дітей, які створюють з допомогою штучного інтелекту, почали частіше потрапляти у відкритий доступ в інтернеті.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.