Туск: НАТО був би набагато сильнішим, якби Україна стала членом Альянсу

Джерело: Володимир Зеленський/Facebook

У День Соборності України Володимир Зеленський спільно з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском поспілкувалися зі студентами та професорсько-викладацьким складом кількох українських закладів вищої освіти. Звертаючись до присутніх, президент зазначив, що День Соборності є надзвичайно важливим і символічним святом, наповненим змістом і вагомими сигналами про силу єдності.

Своєю чергою, Туск наголосив, що сьогодні українці борються за свою територіальну цілісність, свою незалежність, але також українці мріють, що Україна буде домом і для їхніх дітей та онуків. І додав, що агресія росіян – це не лише напад на Україну, натомість це “агресія проти майбутнього, наступних поколінь”.

Дональд Туск також висловив переконання, що НАТО був би набагато сильнішим, якби Україна стала членом Альянсу, адже її армія сьогодні є однією з найбільш підготовлених.

Тому, зокрема, завданням уряду Польщі є переконувати всіх скептиків, що в інтересах кожного члена НАТО та всього Альянсу є якнайшвидше членство України. Це очевидний шлях до зміцнення безпеки всього вільного світу, – заявив глава польського уряду.

Окрім цього, Зеленський висловив переконання, що Україна має стати членом ЄС.

Зауважимо, 22 січня, під час свого візиту до Києва, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Варшава приєдналася до Вільнюської декларації G7 щодо гарантій безпеки для України.

Зеленський під час зустрічі з прем’єром Польщі Дональдом Туском оголосив про надання Варшавою нового пакету озброєнь.

За словами Зеленського, цей польський оборонний пакет є виявом незмінної допомоги та нової форми співпраці для розширених закупівель зброї на користь українських потреб, представленої у вигляді польського кредиту для України.

 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.