Польські фермери у Варшаві знову проведуть протести

Джерело: Tvn24

Фермери з Польщі планують провести ще одну акцію протесту в польській столиці 6 березня. Вони 27 лютого вийшли на протест у Варшаві проти європейського зеленого курсу та великого напливу української агропродукції на внутрішній ринок.

Варшава пропонує проведення “круглого столу” для розв’язання всіх питань.

Фермери, яких зібралося на протест у Варшаві від 30 до 50 тисяч, пройшли центральними вулицями міста і зустрілися з маршалком Сейму Шимоном Головнею та головою канцелярії Ради міністрів Польщі Яном Грабцем.

Після цих зустрічей вони висловили незадоволення їхніми результатами та планують знову вийти на протест у Варшаві 6 березня.

Це була звичайна розмова без конкретики. На жаль, до нічого не домовилися, окрім обіцянки створити “круглий стіл” із представниками аграріїв та влади. Не було нічого, крім слів. Ми розраховуємо на реальні і конкретні дії. Поки що з цього нічого не виходить, – заявив після зустрічі із Головнею один з лідерів страйку аграріїв Щепан Вуйцік.

Він також зазначив, що фермери продовжать протестувати та блокувати дороги по всій країні і зараз чекатимуть на реакцію уряду та парламенту Польщі.

Протестувальники наголосили, що уряд пообіцяв представити певні конкретні плани до 7 березня, але наразі не надали жодної інформації. Вони підкреслили, що акції протесту триватимуть по всій країні, а 6 березня вони знову вийдуть на протест у Варшаві.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.