У лютому Повітряні сили ЗСУ збили 13 російських літаків

Джерело: Міноборони

Протягом лютого цього року Повітряні сили Збройних сил України збили 13 російських літаків.

Серед збитих російських літаків за лютий – 10 винищувачів-бомбардувальників Су-34, два винищувачі Су-35 і літак далекого радіолокаційного виявлення й управління А-50.

У Міноборони зазначили, що це найкращий результат із жовтня 2022 року.

“Вдячні нашим воїнам за ефективну роботу. І нашим партнерам – за посилення можливостей протиповітряної оборони України. Разом ми переможемо”, – наголосили у відомстві.

Додамо, що речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зауважив, що вже декілька днів поспіль окупанти не використовують літаки далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50, що полегшує роботу силам ППО.

За словами Ігната, уже чотири доби поспіль у повітряному просторі України немає літаків А-50.

“Роблять висновки окупанти, що немає чого шастати по нашому Азовському морю. Відтак вони відтіснились подалі. Зрозуміло, що ворог отримує менше інформації про наші радіолокаційні станції, засоби протиповітряної оборони, які дають випромінювання. Останнє ворог фіксує за допомогою повітряного радара, яким є А-50”, – зазначив Ігнат.

Речник пояснив, що за допомогою літаків А-50 ворог може у реальному часі відстежувати повітряні цілі ЗСУ, зокрема й українських пілотів, які завдають ударів по військах РФ.

“Тому важливість зникнення цих літаків, навіть тимчасово, є для нас добрим знаком. Можливо, це навіть допомагає певною мірою відпрацьовувати по російських літаках нашими засобами. Безумовно тільки позитив від зменшення кількості тих літаків”, – додав він.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.