Японія згодилася на співпрацю зі США для підтримки України озброєнням

Джерело: Yomiuri

Японія погодилась співпрацювати зі Сполученими Штатами з метою підтримки України озброєнням та боєприпасами.

На саміті, запланованому на квітень, уряди Японії та США домовилися “зміцнити систему спільного виробництва” оборонного обладнання та почали вносити корективи, щоб включити домовленості в підсумковий документ.

Мета полягає в тому, щоб продемонструвати єдність японсько-американського альянсу та зберегти стримування РФ.

Зокрема у межах обговорень США планують домовитись про закупівлю японського озброєння, що виготовляється у країні за американською ліцензією.

На зустрічі прем’єр-міністра Кісіди та президента Байдена, яка відбудеться 10 квітня у Вашингтоні, головною темою стане зміцнення співпраці між оборонними галузями Японії та США, оскільки запаси озброєння значно зменшились через допомогу Україні. Передбачається, що уряд Сполучених Штатів закуповуватиме зброю в Японії, передаючи тим часом Україні власне озброєння.

У грудні минулого року Японія переглянула свої три принципи та оперативні вказівки щодо передачі військового обладнання. У зв’язку з цим Японія вирішила експортувати в США керовані ракети “земля-повітря” Patriot, щоб заповнити дефіцит ракет у США.

Очікується, що на саміті обидві країни підтвердять свою політику прискорення цих взаємодоповнюючих відносин. Окрім цього, зважаючи на посилення гегемонічних кроків Китаю, існує бажання зміцнити ланцюг постачання обладнання, пояснили у повідомленні.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.