Велика Британія спільно з союзниками підготувала понад 34 тисячі українських армійців

Джерело: пресслужба Міністерства оборони Великої Британії

Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що у межах британської програми Interflex країна спільно з союзниками вже підготувала понад 34 тисячі українських військових.

Зазначається, що до програми залучено зкорема військовослужбовців з Канади, Нової Зеландії, Австралії та Норвегії.

Раніше стало відомо, що з початку війни Франція підготувала майже 10 тисяч українських військових, зокрема 8,8 тисячі до 2023 року.

Довідка. Операція Interflex – програма підготовки українських військових за стандартами Королівських збройних сил Великої Британії. Програму організовано Сполученим Королівством спільно з країнами-учасницями Об’єднаного експедиційного корпусу та іншими союзниками.

Станом на 22:00 в суботу, 28 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулося 136 бойових зіткнень. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. 

Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з Дональдом Трампом заявив в інтерв’ю Fox News, що колишній президент підтримуватиме Україну.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів. 

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська.