У Києві відкриють офіс Японської організації зовнішньої торгівлі (JETRO)

Джерело: Мінекономіки

Японія має намір збільшити присутність на інвестиційному ринку України, приєднавшись до програм підтримки спільних українсько-японських бізнес-проєктів.

Зокрема, для розширення ділових зв’язків у сфері інвестицій та торгівлі японські партнери відкриють свій офіс Японської організації зовнішньої торгівлі (JETRO) у Києві.

Також уряди обох країн працюють над оновленням угоди між Україною та Японією про сприяння та захист інвестицій.

На цьому наголосив заступник міністра економіки України – торговий представник України Тарас Качка під час зустрічі з економічною місією уряду Японії, до складу якої входять представники Міністерства економіки, торгівлі і промисловості Японії, Міністерства землі, інфраструктури і транспорту Японії та Міністерства закордонних справ Японії.

Зокрема, Японія планує надати 160 млн євро на підтримку проєктів економічного відновлення України. Серед пріоритетів України – енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу.

Також учасники зустрічі обговорили питання участі представників уряду Японії та японського бізнесу в URC 2024, головною метою якої є консолідація міжнародної підтримки для відновлення, відбудови, реформування та модернізації України. Крім того, сторони обговорили питання підготовки до EXPO 2025 в Осаці та Міністерської зустрічі OECD.

Довідково. JETRO (Japan External Trade Organization) – Офіс Японської організації зовнішньої торгівлі, незалежний адміністративний орган під егідою Міністерства економіки, торгівлі та промисловості Японії, створений для сприяння розвитку торговельно-економічного співробітництва з іншими країнами світу.

URC 2024 (Ukraine Recovery Conference) – Міжнародна конференція з питань відновлення України, яка об’єднає лідерів урядів низки країн, міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства. Німеччина та Україна спільно проведуть Конференцію 11 та 12 червня 2024 року в Берліні.

OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) – Організація економічного співробітництва та розвитку, діяльність якої спрямована на зміцнення й підвищення ефективності економік держав-членів (38 країн, 70 країн мають статус партнерів).

Станом на 11:30 18 травня на Харківському напрямку російські загарбники не припиняють спроб прорвати оборону українських військ.

У застосунку “Резерв+” для військовозобов’язаних, призовників та резервістів відповіли на найпоширеніші питання щодо оновлення даних та змін з огляду на новий закон про мобілізацію.

З початку 2024 року в Україні заблокували 600 сайтів, на яких розміщувались ресурси нелегальних онлайн-казино.

Станом на 11 годину 18 травня 150 тисяч громадян України вже успішно авторизувалися у застосунку “Резерв+”. Ще сотні тисяч запитів – у черзі.

Екскерівникам Служби безпеки та понад 20 високопосадовцям ФСБ РФ повідомлено про підозру у підривній діяльності проти України.