В одній із земель Німеччини українську мову вивчатимуть як другу іноземну у школах

Джерело: пресслужба міністерства культури та освіти Гессену

В школах федеральної землі Гессен у Німеччині в наступному навчальному році українська мова буде запропонована як друга іноземна для вивчення у школах.

В міністерстві заявили, що це робиться з огляду на велику групу з близько 20 000 школярів з України та понад 300 українських вчителів, які зараз викладають у школах Гессену.

“Ми не повинні втомлюватися підтримувати Україну. Ми хотіли б запропонувати багатьом молодим людям і вчителям з України ще сильніші освітні та кар’єрні перспективи на основі їхніх індивідуальних талантів, у тому числі для відбудови власної країни, а також надіслати чіткий сигнал солідарності у важкі часи”, – сказав міністр культури та освіти Армін Шварц.

Запровадження української мови як другої іноземної буде шкільним експериментом відповідно до законодавчої бази.

Міністр федеральних і європейських справ, міжнародних справ і дебюрократизації Гессена Манфред Пенц наголосив: 

“Ми з самого початку знали, що боротьба за свободу в Україні буде довгою. Тому логічно запропонувати українським учням можливість вивчати в школі, окрім німецької, рідну мову. Це знак солідарності з Україною. Але це також внесок у збереження ідентичності та культури України”.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 24 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 137 бойових зіткнень.

Президент Чехії Петр Павел прокоментував обурення МЗС України стосовно його зауваження щодо “реалістичних сценаріїв” завершення війни і що Росія може зберегти тимчасовий контроль над деякими окупованими раніше українськими територіями.

Експерт німецького видання Bild щодо аналізу відкритих даних Юліан Рьопке зауважив, що один з проросійських каналів опублікував фотографії російських військових із китайським бронеавтомобілем ZFB-05.

Більшість українських військовослужбовців – це люди, які й до повномасштабної війни займали активну громадянську позицію….

Іран прагне переговорів із Заходом у зв’язку зі звинуваченнями в постачанні Росії балістичних ракет, заявив іранський президент Масуд Пезешкіян. Він вкотре наголосив, що Тегеран не постачав Москві ці боєприпаси,