Литва надасть Україні радари в межах ініціативи ФРН з посилення ППО

Джерело: LRT

Уряд Литви схвалив виділення 13,5 млн євро на закупівлю радарів повітряного спостереження, які будуть передані для коаліції з пошуку засобів протиповітряної оборони України, очолюваної Німеччиною.

За словами міністра оборони Литви Лаурінаса Кащюнас, ці радари посилять систему попередження в Україні.

“Таким чином, ми приєднуємося до ініційованої Німеччиною коаліції з протиповітряної оборони. Німеччина передала Україні третю систему Patriot та інші системи, тому ми робимо свій можливий внесок у відповідь”, – наголосив Кащюнас.

Міністр зауважив, що мета цього року – відправити в Україну чотири радари.

“Вони посилять попередження, видимість і здатність знищувати повітряні цілі. Цього року ми відправимо чотири радари, а потім продовжимо закуповувати радари, тому що вони потрібні Україні, вони самі визначили цю потребу”, – пояснив очільник оборонного відомства.

Прем’єр-міністр Угорщини прагне стати посередником у мирних переговорах після того, як виступив проти підтримки Заходом України під час повномасштабного вторгнення Росії.

Більш як третина громадян РФ виправдовує гіпотетичне застосування ядерної зброї у війні проти України.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 4 липня. З початку доби відбулося 130 бойових зіткнень.

На майбутньому саміті НАТО, котрий відбудеться у Вашингтоні з 9 по 11 липня, країни Північноатлантичного альянсу представлять план зміцнення ВПК.

Західного озброєння досі не вистачає на потенційні можливості України у мобілізаційних ресурсах.