Кожні десять хвилин Росія вчиняє злочин проти України та українців – Генпрокурор

Джерело: Андрій Костін/Facebook

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що під час історичного Саміту миру у Швейцарії об’єдналися представники понад 100 держав та організацій заради спільної мети — відновити та зберегти справедливий мир.

Костін зауважив, що світ має чути історії українців, котрі пережили воєнні злочини росіян, аби розуміти всю тяжкість цих вчинків, які агресор здійснює щодня на українській землі.

На сьогодні ми задокументували майже 130 000 воєнних злочинів. Це означає в середньому 150 злочинів на день. Кожні 10 хвилин РФ вчиняє злочин проти України та українців. Я щиро сподіваюся, що цей саміт зміцнить зусилля світової спільноти, спрямовані на припинення цих злодіянь. Це, зокрема, робота зі звільнення та повернення українських цивільних, незаконно утримуваних РФ, та примусово депортованих агресором дітей, — наголосив він.

Джерело: Андрій Костін/Facebook

Генпрокурор переконаний, якби політики та інші впливові особи частіше знаходили в собі мужність спілкуватися з постраждалими від воєнних злочинів, тожі рішення, необхідні для порятунку життів, ухвалювалися б набагато оперативніше.

Читайте також: У Гаазі обговорюють «трибунал для Путіна»

Раніше Костін в інтервʼю телеканалу “Ми-Україна” розповів про документування та розслідування Офісом Генпрокурора воєнних злочинів Росії.

Воєнні злочини є масовими та різноманітними. Найбільші виклики саме при розслідуванні цих злочинів, оскільки ми маємо справу з великою кількістю. І на цьому напрямку в нас вже є результати.

Він зазначив, що вже понад 50 російських військових отримали вироки в українських судах.

Читайте також: Голова Міжнародного кримінального суду пообіцяла покарати Путіна за злочини в Україні

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.