«Так виглядає прагнення Росії до миру»: посол Німеччини засудив масований обстріл України

Джерело: Мартін Єґер/X

Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер зазначив, що сьогоднішній ракетний обстріл України, внаслідок якого зокрема постраждала й дитяча лікарня у Києві, є свідченням того, як Росія “прагне миру”.

“Сьогодні вранці російська сторона здійснила ракетну атаку по Україні, в тому числі по Києву. Тут постраждала, серед іншого, дитяча лікарня “Охматдит”. Багато жертв у Києві – загиблих, поранених. Це війна проти мирного населення. Ось як виглядає готовність Росії до переговорів і її прагнення до миру”, – написав він.

Нагадаємо, що зранку 8 липня російські військові влучили по дитячій лікарні “Охмадит”. Пацієнтів дитячої лікарні евакуюють в комунальні лікарні міста.

Під завалами дитячої лікарні “Охмадит” у Києві, куди влучила російська ракета, можуть перебувати люди. Глава МВС Ігор Клименко зазначив, що нині рятувальники мають три години так званого “золотого часу”, аби врятувати тих, хто може перебувати там.

На фронті, у війні проти росіян, загинув військовий НГУ Василь Особа, — чоловік доньки мовознавиці Ірини Фаріон Софії Семчишин.

Офіцер 15 бригади оперативного призначення “Кара-Даг” НГУ Віталій Міловідов відзначив, що на Покровському напрямку вже протягом тижня ворог знову вдається до застосування броньованої техніки.

На Харківському напрямку загинув російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, який воював на стороні Збройних Сил України.

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зауважив, що російські війська перекидають ракети С-300 до систем ППО поблизу Керченського мосту, адже вони там їм дуже потрібні.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.