Внаслідок російського обстрілу у Центрі порятунку диких тварин загинув лось

Джерело: UAnimals

8 липня внаслідок чергового російського масованого ракетного удару загинув лось, котрий перебував на реабілітації у Центрі порятунку диких тварин Наталії Попової. Тварина перелякалася вибухів, та розігнавшись, вдарилася об стіну.

Цього лося на вихідних врятували завдяки зусиллям Наталії Попової, команди рятувальників ДСНС та допомозі UAnimals. Тварину помітили на території Інституту металофізики Академії наук у Голосіївському районі Києва. Щоб безпечно повернути лося в дику природу, потрібно було його зловити — а це ще та задачка із зірочкою…

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений UAnimals (@uanimals.official)

Зоозахисники звернулися за допомогою до ДСНС, аби ті підняли в повітря дрон і відстежили тварину на великій території інституту. Під час рятувальної операції лось травмував щелепу і було неможливо відпустити його в природу у такому стані. Тварину негайно доставили на операцію, після чого відправили на реабілітацію до Центру порятунку диких тварин під Києвом.

Зазначається, що у тварини були усі шанси швидко відновитися та повернутися у природнє середовище.

Та вранці 8 червня, під час російського обстрілу і роботи протиповітряної оборони, лось перелякався вибухів і з усієї сили вдарився об стіну вольєру. Він не вижив, – зазначили у повідомленні.

Як зауважили в організації, це вже не перший випадок, коли тварини гинуть під час російських обстрілів. Нещодавно від інфаркту загинуло оленя Персей, якого військові врятували під Лиманом і передали на реабілітацію.

Загиблий лось – це ще одна сьогоднішня жертва РФ. Цій країні абсолютно все одно, що і кого нищити. Її ціль – знищити все живе, – наголосили в UAnimals.

Зауважимо, вранці 8 липня росіяни вкотре масовано атакували Україну 40 ракетами різного типу. Внаслідок масованої атаки РФ по Києву зафіксовано падіння уламків у п’яти районах.

Внаслідок атаки ЗС РФ по дитячій лікарні “Охматдит” в Києві пошкоджено онкологічне відділення та токсикологічний корпус, де діти перебували на діалізі (штучно підтримували роботу нирок). Руйнувань зазнали реанімаційні та операційні.

Раніше у МВС казали, що під завалами можуть перебувати люди. Рятувальники мають три години, коли шанси, що постраждалі виживуть, вищі. Зокрема станом на момент публікації новини у Києві відомо про щонайменше 25 постраждалих. Відомо про двох загиблих внаслідок ракетного удару росіян по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві вранці 8 липня.

Читайте також: У Москві заявили, що помстилися Україні за удари по енергетиці

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.

З початку 2024 року Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – українського виробництва.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.

Західні дипломати та частина українських посадовців вважають, що найімовірнішим компромісом для завершення війни, Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Київ набуде членства в НАТО та гарантій безпеки від альянсу.

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що на ТОТ Луганщини росіяни вирішили повернутися до радянської практики та запровадили патрулювання вулиць так званими “народними дружинами”.