The Guardian: українські біженці ризикують залишитися без даху над головою у Британії

Джерело: The Guardian

Тисячі українських біженців, які прибули до Великої Британії після вторгнення Росії, наражаються на ризик бездомності – за даними Британського Червоного Хреста.

Згідно з повідомленням організації, деякі з них мають проблеми з процедурою захисту, отриманням освіти та продовженням підтримки від осіб, що приймають. Від початку програми Homes for Ukraine у 2022 році понад 9 тисяч із приблизно 20 тисяч сімей, що перебувають у Британії, ризикують залишитися без житла через проблеми з родинними відносинами та доступом до приватного житла.

У звіті “У пошуках безпечного дому” Британський Червоний Хрест вказав, що українські біженці в чотири рази частіше, ніж місцеве населення, наражаються на бездомність.

“Понад два роки тому життя людей в Україні перевернулося з ніг на голову. Вони потребували нашої підтримки та співчуття, і Велика Британія стала безпечним місцем для багатьох тисяч. Але ця безпека не завжди забезпечує стабільність, необхідну людям для відновлення життя. Занадто багато сімей змушені були спати на вулиці або жити в місцях, де вони не відчували себе в безпеці. Це негативно впливає на психічне здоров’я та благополуччя”, – прокоментував виконавчий директор із комунікацій і зовнішніх зв’язків Британського Червоного Хреста Сел Коплі.

Українські біженці в Британії повинні отримати візу. Є дві програми: “Ukraine Family” – для тих, чиї родичі є громадянами Великої Британії або мають дозвіл на постійне проживання там, і спонсорська програма, де українці можуть отримати візи через спонсорів з організацій або приватних осіб, що готові прийняти їх на проживання. Обидві програми діють три роки, і уряд продовжив їх на початку цього року.

Іран прагне переговорів із Заходом у зв’язку зі звинуваченнями в постачанні Росії балістичних ракет, заявив іранський президент Масуд Пезешкіян. Він вкотре наголосив, що Тегеран не постачав Москві ці боєприпаси,

Станом на вечір 24 вересня кількість постраждалих внаслідок російського обстрілу Харкова зросла до 34 осіб.

24 вересня близько 15:30 російські війська ударили керованими авіабомбами по Київському, Салтівському, Немишлянському та Шевченківському районах Харкова.

Ізраїльський історик Юваль Ной Харарі назвав повномасштабну війну Росії проти України найважливішим конфліктом, що відбувається у світі.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 25 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.