В Україні скасували графіки відключень світла на 24 вересня

Джерело: Укренерго

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 24 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

Користуватись потужними електроприладами краще в денні години – з 10:00 до 16:00. Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо  з 16:00 до 22:00, – закликали у компанії.

Раніше радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради “Укренерго” Юрій Бойко заявив, що атаку на енергооб’єкти 26 серпня віднесуть до однієї з наймасовіших. Тож нині ситуація в енергетичній сфері України залишається складною після ракетного обстрілу 26 серпня з боку Росії.

Також заступник міністра енергетики Микола Колісник повідомив, що Україна розглядає, як один із напрямків усунення дефіциту в енергосистемі, переговори з європейськими операторами системи передачі про збільшення потужності для імпорту електроенергії до 2,2 ГВт.

Уряд під час засідання 24 травня затвердив постанову, яка зобов’язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень електроенергії для споживачів.

Зауважимо, радник прем’єр-міністра України та член наглядової ради НЕК “Укренерго” Юрій Бойко висловив припущення, що обмеження енергопостачання у вигляді відключення споживачів, які розпочалися з 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня. Взимку ж дефіцит електроенергії залишатиметься навіть за високих температур.

Тоді як директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко попереджає, що українці можуть відчувати дефіцит електроенергії протягом наступних двох років. Причиною є дефіцит генеруючих потужностей, що, своєю чергою, призведе до дефіциту електрики.

Читайте також: Чому діють відключення, що таке черга і скільки годин не буде світла: відповіді «Укренерго»

Також колишній голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький зазначив, що потепління покращить ситуацію зі споживанням електроенергії в країні, однак, не відновить пошкоджені потужності українських електростанцій. Населення закликали не створювати навантаження на енергосистему.

Раніше повідомляли, що Україна постала перед проблемою значного дефіциту електроенергії протягом більшої частини доби, що призводить до планування обмежень споживання для промисловості. Тому енергетики прогнозували рекордний обсяг імпорту електроенергії з п’яти країн Європи.

24 червня Володимир Кудрицький заявив, що Україна мусить невідкладно розпочати будівництво об’єктів розподіленої генерації, позаяк розосередження невеликих електростанцій зробить українську енергосистему стійкішою до російських атак.

Данія виділить Україні 19,4 млн доларів на відновлення енергетичної інфраструктури після масових російських атак.

Кампанія тиску з боку Дональда Трампа та його республіканських союзників, спрямована на зміну виборчого законодавства у штаті Небраска, зазнала значного удару. У понеділок, 23 вересня, сенатор штату Майк МакДоннелл заявив, що не підтримає спробу скасувати 30-річний закон, який передбачає розподіл голосів виборців за округами конгресменів, а не за принципом “переможець забирає все”.

Президент Чехії Петр Павел, колишній генерал НАТО, котрий активно виступає на підтримку України, зауважив, що Київ має погодитися з тим, що деякі території можуть залишатися під контролем Росії, принаймні “тимчасово”.

Російський уряд планує вкотре збільшити витрати бюджету на армію, щоб сплатити рахунок за війну в Україні, яка вже обійшлася російським платникам податків у 22 трильйони рублів.

Фахівці Державної аудиторської служби України в результаті аудиту фінансової діяльності комунального підприємства “Київський метрополітен” з’ясували, що результатом діяльності недоброчесного підрядника АТ “Київметробуд” став прострочений борг у 4 млрд грн, відтермінування будівництва важливої транспортної артерії столиці та подорожчання на 8 млрд грн.