Війська РФ активно намагаються витіснити ЗСУ з Курської області – ISW

Джерело: Інститут вивчення війни

Російські війська активізували зусилля на Курському напрямку з метою якнайшвидше витіснити ЗСУ.

Аналітики зауважили, що війська РФ почали активний настп ввечері 10 жовтня. Зокрема ворог одночасно посилив контратаки у трьох районах – Глушківському, Кореневському та Суджанському.

Російські воєнкори стверджували, що війська РФ захопили кілька населених пунктів у Кореневському районі, проте в ISW кажуть, що поки немає тверджень про це. Також аналітики не знайшли доказів, що окупанти оточили будь-який український підрозділ на Курщині.

Не спостерігали аналітики й даних про те, що окупанти просунулись у Суджанському районі. Така ж ситуація у Глушківському районі Курщини.

На думку фахівців, такі посилені атаки ворога пов’язані з прагненням витіснити ЗСУ до того, як погані погодні умови обмежать просування на фронті. Командування РФ може бути стурбованим, що пізня осінь та зима, коли активні бої проводити важко, будуть на користь ЗСУ, які за цей час укріплять свої позиції.

Ще одна причина швидко витіснити ЗСУ з Курщини полягає у тому, аби вивільнити свою бойову міць і перекинути сили на Донеччину, вважають в ISW. Зараз на Курщині діють війська, переміщені з інших ділянок фронту, чимало з яких десантні війська, яких використовують для швидкого досягнення цілей.

На думку аналітиків, їх могли б використати для швидкого просування на Покровському напрямку, де зараз діють оперативні резерви, які були створені для літньої наступальної операції. Якщо зараз ці резерви будуть вичерпані, то армія РФ так і не досягне своє цілі перед зимою.

Відтак ворог сподівається швидко витіснити ЗСУ з Курщини і передислокувати ці війська на Донеччину для досягнення своїх цілей – окупації Покровська.

“Однак російські війська ще не досягли швидких успіхів у Курській області після початку контратак 10 жовтня, і посилені контратаки загрожують виснаженням і деградацією тієї бойової потужності, яку російські військові сподіваються використати для пріоритетних наступальних операцій у Донецькій області”, – резюмували аналітики.

Користувачі Xbox незабаром зможуть транслювати ігри, які не є частиною бібліотеки Xbox Game Pass, повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела, знайомі з планами.

Протягом дня, 12 жовтня, російські війська обстріляли низку населених пунктів Донецької області, внаслідок чого є загиблі та поранені цивільні.

Поліція американського штату Огайо повідомила, що дев’ятирічний хлопчик випадково наїхав на свого тата, коли той навчав його водінню.

TikTok звільнив сотні співробітників по всьому світу, здебільшого у підрозділі модерації контенту, який більше покладатиметься на штучний інтелект (ШІ).

З початку доби, 12 жовтня, станом на 22:00 вже зафіксовано 153 бойових зіткнення.