«Міжнародне право працює»: Бербок прокоментувала скасування поїздки Путіна на саміт БРІКС

Джерело: Tagesschau

Під час візиту до хімічної компанії BASF в Людвігсгафені міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, коментуючи скасування візиту російського лідера Володимира Путіна до Південно-Африканської Республіки на саміт БРІКС, зауважила, що “міжнародне кримінальне право працює”.

За словами Бербок, скасування очільником Кремля поїздки до ПАР доводить, що міжнародне право є дієвим.

“Це дає зрозуміти, що міжнародне кримінальне право є ефективним”, – сказала глава відомства.

При цьому вона додала, що це також демонструє, “що ті, хто здійснює масові порушення міжнародного права, не можуть просто подорожувати світом, як раніше”.

Як повідомляли Букви, президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса офіційно заявив, що президент РФ Володимир Путін не приїде особисто на саміт БРІКС до ПАР, де його могли арештувати за ордером Міжнародного кримінального суду.

Водночас Рамафоса розповів, що лідери держав-учасниць саміту БРІКС, запланованого на наступний місяць, обговорять повномасштабне вторгнення Росії в Україну, оскільки Південна Африка просуває континентальну ініціативу щодо необхідності припинення війни.

ДОВІДКОВО. Лідери БРІКС – Бразилія, Росія, Індія, Китай і ПАР – мають зустрітися на саміті 22-24 серпня в Йоганнесбурзі. Блок, сформований у 2009 році, мав на меті завоювати більший вплив у світі з метою встановлення балансу домінування США та їх традиційних союзників у багатосторонніх фінансових установах, таких як Світовий банк та Міжнародний валютний фонд.

  • The Times повідомило, що влада Південної Африки попросила російського президента Володимира Путіна не приїжджати на саміт БРІКС, а долучитися до зустрічі в онлайн-форматі.
  • Президент Південної Африки Сиріл Рамафоса попросив дозволу в Міжнародного кримінального суду не арештовувати російського президента Володимира Путіна, оскільки вважає, що це “означало б оголошення війни”.
  • 11 липня Сиріл Рамафоса заявив, що наступного місяця саміт БРІКС, на який отримав запрошення президент РФ Володимир Путін, відбудеться, попри ордер Міжнародного кримінального суду на арешт очільника Кремля.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.