Пані посол США в ООН: будь-яка атака ПВК «Вагнер» вважатиметься нападом Росії

Джерело: PolskieRadio

31 липня пані посол США в ООН Лінда Томас-Ґрінфілд заявила, що будь-яка атака групи “Вагнер” вважатиметься нападом російської влади. Так вона прокоментувала занепокоєння стосовно можливих дій російських бойовиків в РБ проти Польщі.

Ми бачили їхні ворожі зусилля на африканському континенті, тому ми, безумовно, стурбовані діяльністю цієї групи для російської влади, адже вони не діють незалежно від російської влади. Це загроза для всіх нас, і ми повинні запевнити, що наше повідомлення чітке: будь-яка атака групи “Вагнер” буде вважатися атакою з боку російської влади, — наголосила Томас-Ґрінфілд.

Пані посол США в ООН прокоментувала питання стосовно присутності російських найманців у Білорусі та загрози Польщі. Раніше у Держдепартаменті заявили, що США захищатимуть всю територію НАТО.

Окрім цього, Томас-Ґрінфілд підтвердила стурбованість США відносно погроз щодо нападів на цивільні кораблі в Чорному морі з боку РФ. Одначе, додала, що США “не очікують таких дій від постійного члена Ради безпеки”.

Зауважимо, за даними Державної прикордонної служби України, станом на 22 липня на території Білорусі перебувало близько 5000 найманців із російської ПВК “Вагнер”.

Раніше в Інституті вивчення війни зауважили, що немає жодних ознак того, що найманці “Вагнер” у Білорусі мають важке озброєння.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.