У школах окупованого Криму заборонили підіймати кримськотатарський прапор — КримSOS

Джерело: КримSOS

Окупаційна адміністрація РФ заборонила на території тимчасово окупованого Криму підіймати кримськотатарський прапор у школах.

Також у школах заборонено проводити деякі заходи, зокрема День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня. У кримськотатарських школах напередодні пам’ятних дат працюватиме спеціальна комісія. Планування подібних заходів розглядатимуть як підготовку провокацій.

Письмового розпорядження росіяни не надали, але до шкіл приходили “від адміністрації”, тобто від так званого очільника Криму Сергія Аксьонова. Стосовно причин заборони російські окупанти відповіли, що він “ніде не закріплений, є лише прапор РФ та республіки Крим”.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров розповідав, що після окупації Криму Росією на півострові різко знизилася кількість кримськотатарських шкіл.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів. 

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська. 

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.

Естонія, Латвія, Литва та Польща шукатимуть фінансування ЄС для будівництва мережі бункерів, загороджень, розподільних ліній і військових складів уздовж своїх кордонів з Росією та Білоруссю, повідомила Естонія.