В Україні вже три державні заводи почали виробництво FPV-дронів – Мінстратегпром

Джерело: Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України 

Радник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ярослав Олійник повідомив, що в Україні державні оборонні заводи почали виробляти FPV-дрони.

Під час свого виступу на конференції iForum в межах дискусії про посилення ринку виробництва українських БпЛА, Олійник презентував 5 основних кроків для досягнення цієї мети.

Перш за все, на його думку, варто завжди надавати перевагу українському виробнику.

“У загальній концепції розвитку українського ВПК, про яку говорив міністр Камишін, ми маємо керуватися економічним націоналізмом. Українського виробника – вперед”, – зазначив Ярослав Олійник.

Також він повідомив, що вже три вітчизняні підприємства почали виробництво FPV-дронів, однак розголошувати деталі відмовився з міркувань безпеки.

“Зараз там навчають персонал та працюють над налагодженням закупівлі складових. Не можу розкривати деталей з міркувань безпеки”, – пояснив радник міністра.

Крім цього, Ярослав Олійник наголосив, що Мінстратегпром працює для масштабування та розвитку ринку українських БпЛА. Для цього шукають шляхи партнерства державних та приватних виробників, локалізують виробництво їх комплектування в Україні та співпрацюють з міжнародними інвесторами, фондами та виробниками.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.