У Мехіко археологи виявили залишки села, яке існувало приблизно 1500 років тому

Джерело: CNN

Національний інститут історії та антропології Мексики повідомив, що археологи виявили 1500-річне село Теотіуакан у Мехіко – з великою кількістю кераміки та трьома людськими похованнями.

Розкопки, проведені з березня по червень, виявили кілька залишків будівель в межах поселення, включаючи дренажні канали, отвори для стовпів, підлоги, кам’яні лінії та колодязь.

Фото: CNN

Тіла однієї дитини та двох дорослих виявлено поруч із серією полірованих чаш із кільцеподібною основою в стилі Теотіуакан.

Використовуючи керамічні докази, експерти датували село приблизно 450-650 рр.

Нещодавно виявлені артефакти свідчать про те, що в селі існувало ремісниче виробництво кераміки, “оскільки знайдено кілька фрагментів твердих і шарнірних фігурок, предметів із зеленого каменя, черепашок, похоронних приношень і різних обсидіанових і крем’яних наконечників”. 

Google випустив нову функцію, яка дозволить користувачам здійснювати пошук в інтернеті, знімаючи відео.

Будівництво кілометрової вежі Джидда в Саудівській Аравії, яка після завершення стане найвищим хмарочосом у світі, відновилося майже через сім років після зупинку робіт через антикорупційну чистку по всьому королівству.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, в неділю, 6 жовтня, майже всю Україну накриє циклон Finny.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.