На Полтавщині арештували майно російського генерала на понад 1 млрд грн

Джерело: пресслужба СБУ

За матеріалами Служби безпеки на Полтавщині арештовано українське майно російського генерал-полковника Валерія Капашина – начальника федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї при міністерстві промисловості та торгівлі РФ.

Заблоковані активи містять більше ніж 20 комерційних об’єктів, понад 3 тис. квадратних метрів житлової нерухомості та 17 земельних ділянок на території Полтавщини.

Зокрема серед арештованого майна – будинок родини Капашина, готелі та ресторани преміумкласу, офісні й торговельно-розважальні центри загальною площею майже 30 тис. м².

Зауважується, що загальна вартість активів становить понад 1 млрд грн.

Майно Капашина було оформлено на його доньку і зятя, які проживали в Україні, але напередодні повномасштабного вторгнення виїхали в РФ і отримали російське громадянство. Російський генерал використовував своїх родичів для легалізації коштів, які він одержував від корупційних схем у Москві.

Близькі Капашина також використовували прибутки “сімейного” бізнесу для фінансування “інвестиційних” проєктів в РФ і тимчасово окупованому Донбасі, — зазначили у повідомленні СБУ.

Надалі частину цих коштів спрямовували до бюджету РФ як “сплату податків і зборів”.

Під час обшуків за адресами офісних та житлових приміщень, що належать родині російського генерала, виявлено:

  • військову форму російського зразка;
  • заборонену радянську символіку і пропагандистську літературу РФ;
  • сувенірну продукцію та нагороди, вручені Капашину у Кремлі.

Нині триває розслідування у межах кримінального провадження за:

  • ч. 4 ст. 111- 1 (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора);
  • ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
  • ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму).

Наразі вирішується питання стосовно подальшої націоналізації всього арештованого майна російського генерала на користь України.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.