Грузія впустила на свою територію українців, депортованих росіянами із Херсонщини

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Грузинська влада пропустила на свою територію групу українців, яких РФ примусово вивезла на свою територію перед відступом.

П’ятеро із шести українців – це колишні ув’язнені з Херсонської області.

Після звільнення з російського Центру тимчасового утримання іноземців та осіб без громадянства, в ніч з 16 на 17 серпня, українці прибули на контрольно-пропускний пункт “Верхній Ларс”.

У відомстві зазначили, що всій групі українців було дозволено офіційно перетнути кордон Грузії та перебувати на території країни.

Зараз українці знаходяться у безпечному місці, де вони отримують всю необхідну підтримку. Після цього їм допоможуть у підготовці документів для повернення в Україну.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.