В окупованому Севастополі пролунало декілька вибухів на судноремонтному заводі: постраждало понад 20 осіб

Джерело: Крим.Реалії, окупаційний “губернатор” Севастополя Михайло Развожаєв та міноборони РФ

Уночі 13 вересня у тимчасово окупованому Севастополі пролунало декілька потужних вибухів. За даними окупантів, було здійснено атаку на судноремонтний завод. Постраждало 24 особи, пошкоджено два кораблі.

За даними ЗМІ, 7 потужних вибухів у Севастополі пролунали близько 3:00. Зазначається, що через вибухи у будинках тремтіли вікна, а в небі було видно яскраві вибухи та дим.

Після вибухів рух Керченським мостом було перекрито.

Згодом окупаційний” губернатор” Севастополя Михайло Развожаев підтвердив вибухи у місті. За його словами, була здійснена “атака нашого ворога”.

За його словами, “відпрацювало ППО”. Водночас він також заявив про пожежу “на не цивільному об’єкті” у районі Південної бухти. Попередньо, додав Развожаєв, займання є наслідком ракетної атаки. Пожежі було надано 4-ий ступінь небезпеки.

Згодом Развожаєв опублікував фото з місця інциденту, наголосивши, що перебуває на Севастопольському морському заводі.

“У результаті атаки за попередніми даними загалом постраждало 24 особи, у 4-х – стан середньої тяжкості”, – додав він.

Своєю чергою російське міноборони повідомило, що цієї ночі ЗСУ випустили 10 крилатих ракет по судноремонтному заводі Севастополя та три надводні дрони по кораблях Чорноморського флоту.

“Засобами протиповітряної оборони збито сім крилатих ракет, патрульним кораблем “Василь Биков” знищено всі безекіпажні катери. У результаті влучання крилатих ракет противника зазнали пошкоджень два кораблі, які були на ремонті”, – повідомили у ворожому відомстві.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.