На ТОТ Луганщини ворог обмежує місцеве населення в доступі до інтернету, – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву

У Центрі національного спротиву зазначають, що на тимчасово окупованій території Луганщини окупаційна адміністрація намагається залякувати місцевих жителів новими обмеженнями – щодо доступу до інтернету.

Зазначають, що ворог намагається знайти нові способи обмеження зв’язку партизан на ТОТ з Силами оборони. Зокрема, вони встановлюють дротовий інтернет, доступ до якого можливий лише після ідентифікації. Під час використання такого інтернету заборонено включення VPN, оскільки це може викликати підозри у спецслужб. 

У Центрі спротиву зазначають, що, ймовірно, окупанти спробують збільшити штат спеціальних центрів, які відстежують трафік абонентів.

Ці обмеження ще не впроваджено через технічні та фінансові труднощі. Проте окупанти активно анонсують ці зміни в інформаційному просторі, намагаючись залякати місцеве населення, щоб вони не передавали інформацію про рух та розташування підрозділів ЗС РФ.

Щодо заходів безпеки, рекомендують:

– уникати використання дротового інтернету для передачі даних Силам оборони;

– використовувати мобільний інтернет та завжди вмикати VPN під час передачі даних;

– користуватися Telegram-ботами для передачі інформації;

– інформувати про ремонтні роботи на лініях зв’язку, щоб українське підпілля мало можливість завадити окупантам в обмеженні доступу до інтернету.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.