Уряд виділив понад 180 мільйонів на допомогу полоненим

Джерело: Урядовий портал

Кабінет міністрів погодив виділення 180,1 мільйона гривень з резервного фонду держбюджету на фінансову допомогу звільненим з полону особам та сімʼям тих, хто досі перебуває в полоні. Відповідне розпорядження ухвалили на засіданні уряду 17 жовтня.

Зауважується, що держава передбачила 129,2 мільйона на надання щорічної грошової допомоги родинам політв’язнів, цивільних заручників та військовополонених — виплачується у розмірі 100 тисяч гривень за кожен рік перебування таких осіб у місцях несвободи.

Окрім цього, 50,9 мільйона спрямують на виплату по 100 тисяч гривень одноразової державної грошової допомоги звільненим із російського полону.

Кошти на банківські рахунки перераховуватиме Мінреінтеграції.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.