Глава МЗС Китаю Ван І може відвідати Вашингтон вже цього тижня – WSJ

Джерело: The Wall Street Journal

Очікується, що цього тижня міністр закордонних справ Китаю Ван І відвідає Вашингтон, щоб підготуватися до очікуваної зустрічі президента Сі Цзіньпіна у Сан-Франциско з президентом США Джо Байденом.

Інформацію виданню повідомили поінформовані про плани особи.

Зазначається, що Китай ще не дав відповіді, чи прийме його лідер Сі Цзіньпін запрошення президента Байдена відвідати США наступного місяця, одначе, Пекін готується до настання “американської чарівності”, яка, схоже, покликана підготувати ґрунт для того, що стане першою поїздкою Сі Цзіньпіна до США за шість з половиною років.

Тож, ймовірно, вже цього тижня Сі Цзіньпін направить міністра закордонних справ Китаю Ван І до Вашингтона для зустрічей із підготовки до саміту з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Раніше у Китаї висловили сподівання, що Сполучені Штати “зроблять більше кроків”, які сприятимуть китайсько-американському діалогу.

Зауважимо, посол Китаю в Сполучених Штатах Се Фен зазначив, що адміністрація Байдена може допомогти відновити напружені відносини, почавши з “практичних” кроків, зокрема таких як відновлення укладеного десятиліттями пакту про наукову співпрацю.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.