Умєров провів розмову з міністром оборони Франції: обговорили посилення ППО

Джерело: Рустем Умєров/Twitter

26 жовтня міністр оборони Рустем Умеров заявив про продуктивні переговори з міністром Збройних сил Франції Себастьєном Лекорню. Під час розмови сторони зокрема обговорили посилення артилерії та систем ППО.

Обговорили пріоритетні потреби: артилерійські та системи ППО. Ми повинні бути повністю готові до цієї зими, щоб захистити наших людей, міста та інфраструктуру, — наголосив Умєров.

Очільник відомства висловив вдячність міністру Лекорню за готовність й надалі підтримувати Україну.

Раніше Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції: обговорили посилення ППО.

Зауважимо, стало відомо, що Велика Британія непохитно підтримує Україну та її найнагальніші потреби, зокрема країна готується забезпечити нові партії постачання критично важливих систем ППО для посилення протидії російським обстрілам, зокрема цивільного населення.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…