Раніше погоджені кошти США для України вичерпано на 96% – Кірбі

Джерело: SkyNews

Сполучені Штати використали вже 96% коштів, які виділяли Україні, повідомив 8 листопада координатор стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Пан Кірбі також зауважив, що США вірять у спроможність України повернути тимчасово окуповані росіянами території, попри повільніший, ніж очікувалося, прогрес.

Водночас американський посадовець наголосив, що Україна зможе відвоювати усю свою територію.

Цього тижня глава Мінфіну США закликала Конгрес профінансувати допомогу Україні на суму 11,8 мільярда доларів у межах запиту президента Джо Байдена на додаткові витрати.

Зауважимо, демократи в Сенаті заблокували зусилля республіканців здобути швидке схвалення законопроєкту про надання екстреної допомоги Ізраїлю, який минулого тижня ухвала Палата представників США, який не передбачає допомоги Україні.

Білий дім 20 жовтня попросив у Конгресу майже 106 мільярдів доларів для фінансування безпеки України, Ізраїлю та США.

Одначе, нещодавно новий спікер Палати представників Майк Джонсон вніс законопроєкт щодо надання Ізраїлю допомоги на суму 14,3 млрд доларів. У пакеті не передбачено об’єднання з підтримкою України.

Тож вже 31 жовтня держсекретар Ентоні Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін закликали законодавців США погодити спільний пакет підтримки для України та Ізраїлю на слуханнях у Конгресі.

Концепція енергетичної стійкості Києва зокрема передбачає створення двох ТЕЦ на різних берегах столиці, що працюватимуть на комбінованому паливі і використовуватимуть висококалорійні фракції відходів, зауважили у КМДА.

8 липня прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, ймовірно, здійснить одноденну подорож до Росії. Це стане першим візитом глави уряду до Москви з початку російського повномасштабного вторгнення в Україну.

25 червня уряд Норвегії підписав угоду про початок накопичення зерна, заявивши, що пандемія COVID-19, війна в Європі та зміна клімату визначили таку необхідність.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 25 червня. Від початку доби відбулося 123 бойові зіткнення. Авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 10 районів зосередження особового складу та два пункти управління противника.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що російські війська не зупиняються, натомість постійно випробовують модифіковані боєприпаси, використовуючи місто Харків як плацдарм для своїх тренувань.