Польща планує спорядити Україні понад 50 гаубиць Krab

Джерело: PAP

Україна та Польща підписали угоду на виробництво і постачання ще 56 самохідних гаубиць Krab.

AHS Krab – польська самохідна гаубиця калібру 155 мм.

Міноборони України висловило вдячність польським партнерам за допомогу у війні проти РФ, і насамперед за постачання самохідних гаубиць.

Наразі Польща вже постачила Україні 18 гаубиць Krab, зараз країна готується до надання ще 56 одиниць.

AHS Krab – самохідна гаубиця на гусеничному шасі виробництва Huta Stalowa Wola SA. Польща спорядила з резервів Війська Польського 18 гаубиць Україні. Київ та Варшава підписали угоду на виробництво і передання 56 Krab.

З початку повномасштабного нападу РФ на Україну, Польща також постачила українським армійцям переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun, карабіни Grot, танки PT-91, Т-72, Leopard 2, а також літаки МіГ-29.

Окрім того, наразі відбувається підготовка до постачання мінометних систем Rak та бойових машин піхоти Rosomak.

Зауважимо, у вересні стало відомо, що польський виробник PGZ має відправити близько 60 одиниць артилерійської зброї Krab найближчими місяцями.

Варто зауважити, що Велика Британія, Німеччина та Польща, — країни є найбільшими європейськими донорами України, — спільно зобов’язалися виділити більше, як США у відсотковому відношенні до ВВП.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.