Білий дім повідомив, що РФ продовжує атакувати Україну ракетами з КНДР

Джерело: Укрінформ з посиланням на брифінг координатора Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі

У США є докази, що Росія продовжує використовувати для атак по Україні балістичні ракети з Північної Кореї.

Кірбі зауважив, що ще минулого тижня повідомляв про отримання Росією пускових установок та кілька десятків балістичних ракет від КНДР. З того часу РФ й атакує ними мирні міста України.

За його словами, вперше ракети з КНДР РФ використала під час масованого обстрілу України 29 грудня 2023 року, по що США повідомили наступного дня.

Вже 2 січня Росія застосувала близько десяти ракет по Запоріжжю, Києву, Харкову та інших містах.

“Потім, 6 січня російські війська знову запустили кілька північнокорейських балістичних ракет по Україні. Ми досі оцінюємо наслідки цих ударів, але можемо підтвердити, що принаймні одна з них поцілила по Харкову”,- наголосив він.

Кірбі також додав, що Сполучені Штати приєдналися до спільної заяви глав зовнішньополітичних відомств 47 країн, яка засуджує експорт з КНДР та закупівлю Росією північнокорейських балістичних ракет, а також застосування цих озброєнь по Україні.

Представник Білого дому наголосив, що США продовжать запроваджувати санкції проти всіх, хто сприяє незаконній передачі зброї російському агресору.

Водночас він зауважив, що найефективнішою допомогою Україні з боку США стало б якнайшвидше ухвалення Конгресом нового пакету допомоги.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.