Росія готує судову битву, щоб зупинити вилучення заморожених активів, — Bloomberg

Джерело: Bloomberg

За словами людей, обізнаних з цим питанням, Росія планує судовий виклик, щоб перешкодити будь-яким спробам США чи Європи конфіскувати частину із заморожених активів на суму 300 мільярдів доларів на користь України.

Офіційні особи в Москві, які вивчають можливість арешту коштів, дійшли висновку, що такий результат малоймовірний. Зараз Центральний банк РФ наближається до домовленості з міжнародними юридичними фірмами про представництво інтересів країни в разі судових розбірок.

Відомо, що влада також замовила експертизу з аналізом відповідного законодавства за кордоном і прецедентів в інших країнах.

Нагадаємо, що Адміністрація президента Джо Байдена підтримує законодавство, яке дозволить конфіскувати близько 300 мільярдів доларів із заморожених російських активів, щоб допомогти у відновленні України.

Раніше стало відомо, що Європейський Союз просувається з пропозицією оподаткування прибутку від заморожених активів центрального банку РФ на суму у понад 210 мільярдів євро, щоб допомогти у відбудові України, попри занепокоєння кількох країн-членів.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…