Росіяни утримують у Чорному морі носія «Калібрів»: рівень ракетної загрози підвищено

Джерело: ОК “Південь”

Станом на вечір 14 січня російські війська утримують у Чорному морі 11 кораблів, серед яких один ракетоносій – фрегат “Адмірал Макаров”.

У Чорному морі вороже корабельне угруповання розгорнуто в кількості 11 кораблів, серед яких один ракетоносій, споряджений вісьмома “Калібрами”. Також у морі ворог утримує п’ять великих десантних кораблів, що відпрацьовують задачі із злагодженості екіпажів, але тримаються у прибережних водах вздовж чорноморського узбережжя РФ.

Наразі рівень ракетної загрози підвищено.

А щодо активності десантних кораблів – це очевидні провокативні дії на тлі вкидів про підготовку десантних операцій в тил ліній оборони України, — акцентували у повідомленні.

Зауважимо, Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, його позиціях і тилах.

В Україні триває 690-та доба від початку повномасштабного російського вторгнення. За цей час українські воїни знищили більш як 370 тисяч російських армійців.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативні ситуацію на фронті станом на 22:00 22 жовтня. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля.

Згідно з першими результатами інструментально-лабораторних досліджень, які були проведені спеціалістами Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки, у ґрунтах на деокупованих територіях Миколаївщини виявили підвищений вміст важких металів (миш’яку, свинцю, міді, цинку) та залишків вибухових речовин. 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн БРІКС.

Російське МЗС викликало посла Німеччини Олександра Ламбсдорфа, якому висловили протест через створення регіонального штабу морського командування НАТО у східнонімецькому місті Росток.

Очікується, що вже завтра перші північнокорейські війська прибудуть до Курської області на допомогу Росії, повідомив начальник Головного управління розвідки оборони України Кирило Буданов.