У телемарафоні Крим показали частиною Росії

Джерело: телемарафон

В етері національного телемарафону у вівторок, 16 січня, окупований Крим показали частиною території Росії.

У сюжеті журналісти розповідали про комунальний колапс на теренах РФ. Під час цього на екран вивели мапу Росії, де до складу країни-агресора віднесли й Крим. Цей сюжет показали о 16:07.

Скриншот телемарафону

Зазначимо, що увечері 31 грудня 2023 року у межах національного телемарафону розповіли про передбачення Ванги на 2024 рік.

З початку повномасштабного вторгнення функціонування марафону, створеного для достовірного інформування населення, коштував платникам податків 1,12 млрд. Проте глава фракції “ЄС” Петро Порошенко зазначав, що “Єдиний марафон” коштує бюджету понад 2 млрд гривень, що дорівнює бюджету однієї бригади.

Згідно з останніми повідомленнями, телеканал Рада оголосив тендер на 105 млн грн для створення телевізійних програм з метою забезпечення “цілодобового інформаційного марафону” “Єдині новини #UAразом”. Переможця обрали без конкурсу. У такий спосіб кожна хвилина трансляції каналу “Ради” коштує платникам податків 1 692 грн.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США запровадять нові жорсткі санкції, спрямовані на стримування військових зусиль Росії в Україні, включаючи “посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливі ресурси для її військових”.

Туреччина без офіційного оголошення заборонила своїм експортерам переправляти до Росії американську продукцію військового призначення. Це сталося після того, як Вашингтон пригрозив Анкарі “наслідками” за підтримку російського ВПК.

Індія повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із армією РФ та відправили на війну проти України.

Колишній Головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що українські пілоти завершили підготовку у Британії та готові вирушити на допомогу Силам оборони.

Прикордонники та нацгвардійці отримали військові медичні автобуси від Норвезького оборонного агентства в рамках допомоги НАТО Україні.