Росіянці анулюють «золото» Олімпіади: фігуристку Валієву дискваліфікували за допінг

Джерело: пресслужба CAS

Спортивний арбітражний суд (CAS) у швейцарській Лозанні ухвалив остаточно рішення щодо російської фігуристки Каміли Валієвої у справі про допінг.

Відтак, росіянка Каміла Валієва визнана винною у порушенні антидопінгових правил і отримала чотири роки дискваліфікації, починаючи з 25 грудня 2021 року.

Нагадаємо, на зимових Олімпійських іграх 2022 року в Пекіні в організмі російської спортсменки виявили заборонені речовини.

Валієву дискваліфікували через вживання триметазидину, що входить до переліку заборонених речовин. Дискваліфікація триватиме до 25 грудня 2025 року.

Команда Валієвої, яка виступала як Олімпійський комітет Росії, фінішувала першою, випередивши США та Японію, проте через скандал медалі так і не було вручено.

У грудні 2022 року комісія Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) заявила, що Валієва не несе “провину через недбалість” у скоєному проступку. Фігуристка також розповіла, що допінг вжила випадково.

Однак рішення РУСАДА оскаржили Міжнародний олімпійський комітет (МОК) і Міжнародний союз ковзанярів (ISU), і навіть частину рішення оскаржило саме РУСАДА.

Згідно з рішенням, росіянку остаточно позбавлять “золота” в командному турнірі на Олімпіаді-2022 та золотої нагороди чемпіонату Європи-2022. Загалом усі результати російської спортсменки на Іграх у Пекіні анулювали.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.