Литва інвестує 10 мільйонів євро у виробництво ракети-дрона «Паляниця»

Джерело: Міністерство оборони України

Литва інвестує 10 млн євро у виробництво ракети-дрона “Паляниця” за “данською моделлю”, тобто напряму фінансуючи українського виробника.

У Міністерстві оборони України переконані, що прямі інвестиції виробнику працюватимуть швидше, ніж інші формати допомоги.

“Ми заохочуємо партнерів до інвестицій у наше власне виробництво далекобійної зброї. Інвестиції за прикладом “данської моделі” працюватимуть набагато швидше, а ворог вже незабаром побачить наслідки”, – зазначив заступник міністра оборони Сергій Боєв.

Заступниця міністра національної оборони Литви Моніка Корольовієнє заявила, що країна залишається відданим партнером України і хоче надавати допомогу найбільш ефективно.

“Інвестиції мають працювати, тому ми шукаємо найпрактичніше застосування для них”, – сказала вона.

Найближчим часом очікується також візит міністра оборони Литви Лаурінаса Кащунаса до України.

Велика Британія та Німеччина в середу, 23 жовтня, підписали “визначну оборонну угоду”, спрямовану на посилення безпеки, інвестицій і робочих місць.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що гроші, які мали б піти на соціальні виплати українським біженцям у Німеччині, слід віддавати напряму Україні.

Проблема адаптації ветеранів та ветеранок з інвалідністю гостро стоїть на порядку денному суспільства сьогодні –…

Кабінет міністрів України запровадив зміни до правил, що визначають підприємства, установи та організації, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення під час особливих періодів.

115 українських та закордонних культурних діячів звернулися до ЮНЕСКО з проханням вплинути на Президента України Володимира Зеленського, щоб він припинив “невчасний демонтаж культурної спадщини” Одеси до закінчення війни.